Nieuws

PluZorg Magazine

Twee maal per jaar brengen wij het Pluzorg magazine uit. Onze cliënten, partners, aangesloten organisaties, gemeenten en zorgverleners kunnen lezen over nieuw aangesloten bedrijven, verhalen van cliënten, en natuurlijk het heerlijke recept uitproberen.
Wil je het magazine ook lezen, maar heb je het niet ontvangen? Neem dan contact op via info@zorgerfwaarland.nl

Klik hier om ons magazine digitaal te lezen.

Nieuwsarchief

Wil je ons oude nieuws ook lezen? Klik dan hier voor ons nieuwsarchief.

Specifieke (zorg)vraag?

Er worden voortdurend gesprekken gevoerd met mogelijk nieuwe zorgbedrijven op verschillende locaties. Dus heb je een specifieke zorgvraag? Laat het ons weten, want wellicht kunnen wij je helpen.

Dupla en Het Zorgerf in de media

Op vrijdag 2 juni stond er een mooi artikel in het Noord-Hollands Dagblad met daarin de samenwerking tussen stichting Dupla en Het Zorgerf die cliënten ten goede komt.
Klik hier om het artikel te lezen.

Gezinhuisouders gezocht!

“Wij hebben een redelijk groot gezinshuis in de regio Schagen en willen onze dubbele boerderij opdelen, zodat we nog meer zorg en aandacht aan onze pupillen kunnen geven. Wil jij ( en eventueel je partner)  het andere zelfstandige deel van het gezinshuis runnen? We zoeken gezinshuisouders die net zo bezield en kwaliteitsgericht zijn als wij.”
Lees meer: klik hier.

Ruimte bij dagbesteding Het Zorgerf Aartswoud

Op deze nieuwe locatie is plaats voor nieuwe mensen die hier hun dagbesteding zouden willen genieten. Deze dagbesteding kan plaatsvinden in onze houtwerkplaats, onze winkel, op de boerderij, maar ook bij het naastgelegen Rundveemuseum. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Twee WLZ woonruimtes beschikbaar!

Pak je kans, want wij hebben twee woonruimtes beschikbaar voor semi-zelfstandig wonen voor personen vanaf 18 jaar. 

Eén woonplek is bij de units van Het Zorgerf Waarland. Meer informatie is te verkrijgen bij Ingrid@hetzorgerf.nl

Eén woonplek is bij Het Zorgerf Aartswoud. Meer informatie is te verkrijgen via Corine@hetzorgerf.nl

Weidegang in Aartswoud met Caroline van der Plas

Op zondag 16 april mochten de koeien van het Rundveemuseum voor het eerst weer naar buiten. Voor deze gelegenheid had men BBB tweede kamerlid Caroline van der Plas uitgenodigd. Ze genoot van het groene landschap en de dieren rond ons Zorgerf Aartswoud. Tevens sprak zij haar waardering uit voor de combinatie van educatie, erfgoed, zorg en agrarische activiteiten op deze plek. Haar partij, de BBB wil graag die verbinding rond het groen sterk maken en houden; dat boeren en burgers elkaar kunnen vinden en met elkaar in gesprek gaan om te leren over het leven op de boerderij. Mensen vragen wel eens: “Waarom staan koeien bijvoorbeeld in de winter binnen?” Omdat het gras niet groeit als het onder de 10 graden is buiten. Dan krijgen de dieren binnen hun eten en staan zij warm. Dat leren zij als zij het de boer vragen.

IMG_3497 kopiëren

De combinatie van agrarische activiteiten en neven activiteiten ten behoeve van welzijn en het sociaal domein draagt zij een warm hart toe. De omgang met dieren en de natuur is goed voor iedereen, maar kan van nog grotere betekenis zijn voor onze doelgroep.
Als kanttekening zet zij wel dat we goed moeten kijken wat er nodig is en wat de hoofdactiviteit van het bedrijf blijft. “Bijvoorbeeld tien boerencampings in een regio is misschien wel teveel van het goede. Maar is er behoefte aan zorg of kinderopvang bij de boerderij? Dan moeten we kijken hoe we dit vorm kunnen geven zonder dat de huidige regelgeving knelt,” aldus Caroline van der Plas. Zij nodigt ons dan ook uit om kenbaar te maken als deze wet- en regelgeving ons in de weg zit en wij voorstellen hebben ter verbetering.

Nieuw aangesloten zorgbedrijven

+ De Doenerij Corneliahoeve, Westzaan, melkveebedrijf aangesloten per 1-10 -2022.
Op de “Doenerij” is van alles te doen, zowel binnen als buiten. Buiten zijn we bezig met de dieren, we hebben koeien, paarden, geiten, ezels, kippen en honden. Maar ook kunnen we werken in de moestuin of siertuin, wandelen en klussen doen voor de boer. Binnen kunnen we creatief bezig zijn, bakken, koken, maar ook bezig zijn met huishoudelijke taken en educatie. Voor ieder wat wils! Meer informatie is te lezen op de website van De Doenerij Corneliahoeve.

+ SHP hulpverlening, Alkmaar. SKJ geregistreerde hulpverlener. Biedt hulpverlening aan jeugd en gezin. Waar nodig via de WMO en verlengde jeugdzorg. Gesprekken voor mentaal welzijn, ondersteuning van ouders/verzorgers bij de organisatie van de opvoeding en opvoedingsondersteuning. Te denken aan: geboortezorg, schoolgesprekken, gesprekken met de gemeente, verwijzen voor onderzoek of behandeling. Structuur aanbrengen in het huishouden en/of financiën. Aangesloten per 1-10-2022.

+ Dagbesteding Onbeperkt, Middelie, creatief aangesloten per 20-1-2023
Onbeperkt werkt met hout, maar daarnaast ook met klei, textiel, papier, wol etc. De werkplaats van Onbeperkt staat in een landelijke omgeving, de ruimte oogt sfeervol en warm. En de deelnemers zijn jong, enthousiast en werken met veel passie aan hun opdracht.

+ Het Boelhuys, Den Helder, kringloopwinkel aangesloten per 1-3-2023
Het Boelhuys heeft een kringloopwinkel in de Spoorstraat in Den Helder en een sorteercentrum aan de Drs. F. Bijlweg 65 en wordt volledig gerund door vrijwilligers. Er zijn diverse werkzaamheden, zoals je op de website van het Boelhuys kunt lezen.

+ ABC Atelier, Heerhugowaard, creatief aangesloten per 1-3-2023
ABC-atelier is een creatieve dagbesteding in combinatie met een cadeau/woonwinkel. Met het creëren van kunst en decoratie willen wij mensen vanaf 18 jaar met een achterstand tot de arbeidsmarkt, hun creativiteit laten ontplooien. Schilderen, houtwerk, brei- en naaiwerk, creatief zijn met papier-maché of klei, en decoraties maken. Activiteiten zijn altijd afgestemd op individuele ondersteuningsvragen, interesses en mogelijkheden, en kunnen zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden. Meer informatie is te lezen op de website van ABC Atelier.

Afscheid van zorgbedrijven

De afgelopen periode hebben wij afscheid genomen van de onderstaande bedrijven:
Bij de Boerentuin in Bovenkarspel, Owlish Fortress in Andijk en Kastanjehof in Barsingerhorn.