Nieuws

PluZorg Magazine

Het nieuwste magazine staat online!
Twee maal per jaar brengen wij het Pluzorg magazine uit. Onze cliënten, partners, aangesloten organisaties, gemeenten en zorgverleners kunnen lezen over nieuw aangesloten bedrijven, verhalen van cliënten, en natuurlijk het heerlijke recept uitproberen.
Wil je het magazine ook lezen, maar heb je het niet ontvangen? Neem dan contact op via info@zorgerfwaarland.nl

Klik hier om ons magazine digitaal te lezen.

Declaraties van de bestuurder:

Openheid en transparantie is niets nieuws bij PluZorg. Wie inzicht wil in de declaraties van onze bestuurder kan ze hier inzien.

Nieuwsarchief

Wil je ons oude nieuws ook lezen? Klik dan hier voor ons nieuwsarchief.

Specifieke (zorg)vraag?

Er worden voortdurend gesprekken gevoerd met mogelijk nieuwe zorgbedrijven op verschillende locaties. Dus heb je een specifieke zorgvraag? Laat het ons weten, want wellicht kunnen wij je helpen.

Ruimte bij dagbesteding Het Zorgerf Aartswoud

Op deze nieuwe locatie is plaats voor nieuwe mensen die hier hun dagbesteding zouden willen genieten. Deze dagbesteding kan plaatsvinden in onze houtwerkplaats, onze winkel, op de boerderij, maar ook bij het naastgelegen Rundveemuseum. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Een WLZ woonruimte beschikbaar!

Pak je kans, want wij hebben een woonruimte beschikbaar voor semi-zelfstandig wonen voor personen vanaf 18 jaar.  Deze woonplek is bij de units van Het Zorgerf Waarland. Meer informatie is te verkrijgen bij info@pluzorg.nl

Klik en kijk hier voor het filmpje over onze units.

PluZorg in de media

Op dinsdag 20 februari stond er een artikel over Het Zorgerf Barsingerhorn in het Noord-Hollands Dagblad. Lees hier verder.

foto Nick Maarsen NHD 20 febr 2024

foto NHD: Nick Maarsen

Berichtgeving ongeval Het Zorgerf Aartswoud

UPDATE:

De betreffende deelnemer van de dagbesteding is geopereerd en het gips op zijn hand is al vervangen. Het ziet ernaar uit dat alle vingers behouden kunnen blijven en het met revalidatie weer goed zal komen.
De cliënt is inmiddels alweer op Het Zorgerf op bezoek geweest. Iedereen is erg geschrokken van het ongeval en er is uitvoerig nagedacht en gesproken over wat we hiervan leren om dit in het vervolg te voorkomen.
Een bijzonder woord van dank willen wij richten aan het brandweercorps van Winkel. Hartelijk dank voor jullie adequate hulp ter plaatse en attente belangstelling daarna.

Maandag 6 mei heeft er bij het Zorgerf in Aartswoud een ernstig ongeluk plaatsgevonden, waarbij een deelnemer van de dagbesteding gewond is geraakt en behandeld moest worden in het ziekenhuis.
Het ongeluk gebeurde rond 10.30 uur, nadat de deelnemer tijdens werkzaamheden op de boerderij met zijn vingers bekneld is geraakt in de hefinstallatie van een tractor. Hulpverleners van de ambulance en brandweer waren gelukkig snel ter plaatse om assistentie te verlenen. Gevolg was helaas wel dat de deelnemer met verwondingen aan zijn hand met spoed naar het ziekenhuis moest worden vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen is geholpen. Op dit moment ziet het er naar uit dat er geen blijvend letsel is.
We betreuren het dat een dergelijk ongeval heeft kunnen plaatsvinden en hopen van harte dat het snel beter met onze deelnemer gaat, zodat hij het ziekenhuis binnen afzienbare termijn weer kan verlaten. De arbeidsinspectie en Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) zijn direct ingeschakeld.
Mochten er naar aanleiding van bovenstaand bericht vragen zijn, neem dan contact op met Jan Steven van Dijk.

Hoofdkantoor PROV Jeugd & Gezin is verhuisd

Het hoofdkantoor van PROV Jeugd & Gezin is verhuisd van Opmeer naar Nieuwe Niedorp.
Het is nu gevestigd aan Ooievaarsweg 4, in de voormalige katholieke school.

Dagbesteding Bij moeders in het Boetje van start

Vrijwilligers, coördinator en werknemers 'Bij moeders in het Boetje'

De medewerkers, vrijwilligers en coördinator van Bij moeders in het Boetje.

Half april 2024 is er dankzij PluZorg weer dagbesteding mogelijk ‘Bij moeders in het Boetje’ in Spierdijk (Voorheen het Broodboetje). De vorige zorgaanbieder was gestopt en dat vonden de cliënten heel jammer. Bij deze locatie mogen zij nu weer meewerken in de winkel en serveren zij een heerlijke lunch of (op afspraak) high-tea. Wie hier zou willen komen werken kan contact opnemen met Corine Klos van Het Zorgerf Aartswoud, zij is coördinator van de dagbesteding in deze winkel. Een goed verstaander zal hieruit de conclusie kunnen trekken dat ook de befaamde appeltaart uit Aartswoud hier te verkrijgen zal zijn bij de koffie of thee!

Podcast Certificatie in de zorg

Eerder lieten wij je weten dat wij met vlag en wimpel geslaagd waren voor onze certificatie in de zorg. Wij zijn benaderd om mee te werken aan een podcast over kwaliteit die deze organisatie maakt om andere bedrijven van informatie te voorzien.

Klusdag op twee locaties!

Op 1 juni aanstaande wordt er met ongeveer 20 vrijwilligers een klusdag gehouden bij Het Zorgerf Waarland. Op dezelfde dag gaat ook de Rotary met ongeveer 12 vrijwilligers met medewerkers van PROV aan de slag op de nieuwe locatie aan de Ooievaarsweg. Het overtollige groen en het tekort aan verf wordt deze dag onder handen genomen.
Wil je op informele manier kennismaken met deze locaties? Dan ben je van harte welkom om aan te sluiten en je handen uit de mouwen te steken! Lunch wordt verzorgd.

Bouw Downdriehoek UPDATE!

Op 10/11 april zijn de eerste palen de grond in gegaan voor de Downdriehoek bij Zorgerf Winkel!
klik hier om meer te lezen in de nieuwsbrief van De Downdriehoek.

1e paal

De eerste symbolische paal werd geslagen door de toekomstige bewoners.

Eind mei 2024 zullen alle contouren van het gebouw zichtbaar zijn. Dankzij de pre-fab bouwwijze van de lokale ondernemers Kuin uit Schagen en Spaansen uit Winkel zullen in de komende week de eerste wand onthuld worden, de eerste verdieping worden geplaatst, vervolgens de wanden van de eerste verdieping en dan volgt al snel het hoogste punt! Wij zijn heel verheugd dat alles zo voorspoedig verloopt!

Meet & Greet Downdriehoek was groot succes!

Op zaterdag 11 mei vond er een meet&greet plaats tussen de jongeren die bij De Downdriehoek gaan wonen en kandidaten die daar in de zorg willen gaan werken. Wat opviel was dat er direct interactie was tussen de jongeren, hun ouders en de kandidaten. Tijdens een informeel samen zijn bij Het Land van Fluwel ging men direct samen het park in om te klimmen en klauteren en het blote voeten pad op.

Aanbod aan thuiszitters

PluZorg wil graag kwalitatief goede zorg bieden. Zo ook aan thuiszitters; jongeren die uitgevallen zijn op school. De reden van deze uitval is vaak complex, soms spelen er zaken in de thuissituatie, is er een achterstand ontstaan op school, zijn er frustraties op diverse gebieden die zich uiten in (ongewenst) gedrag. Het kind kan het even niet meer bolwerken. Hiervoor is geen pasklare oplossing, er is bij iedere jongere maatwerk noodzakelijk.

Om ons te voorzien van goede richtlijnen en didactische leerlijnen hebben wij Angelique Fial aangesteld als projectmedewerker. Zij ondersteunt de PROV Jeugd en Gezin medewerkers van de Koninginneweg in Opmeer om de beginsituatie van de jongere in kaart te kunnen brengen en in te schatten wat deze jongere nodig heeft op sociaal-adaptief gebied en hoe we kunnen bepalen op welk niveau de schoolse activiteiten aangeboden dienen te worden.

Het doel is om de jongeren weer op de rit te krijgen om weer naar school te kunnen. Dat vergt een combinatie van begeleiding op het gebied van zelfregulerende functies én leeractiviteiten. Wanneer er namelijk alleen dagbesteding wordt geboden, wordt de afstand tot school groter. Maar met alleen leeractiviteiten krijgt het kind vaak nog geen inzicht in wat zijn of haar gedrag teweegbrengt, of waar het überhaupt vandaan komt of hoe je iets op een andere manier kunt zeggen of doen.

Zoals je van PluZorg gewend bent, denken wij niet in ‘stoornissen’, maar willen wij kijken naar waar het gedrag vandaan komt. Wij willen inzetten op het sociaal-adaptieve vermogen van een kind; het leren passend te reageren. Niet alleen sociaal wenselijk, maar het leren van manieren om aan te geven wat ze voelen en denken.  Echter liggen aan het sociaal-adaptief vermogen een scala aan cognitieve, emotionele en motivationele processen ten grondslag die uiteindelijk het gedrag vormen. Door hierop in te zetten en dit te bespreken en ervaren kunnen kinderen meer controle krijgen over hun denken, voelen en handelen.

We starten deze pilot bij onze locatie in Opmeer en het doel is om deze informatie te gaan delen met de andere locaties binnen PluZorg/Heemz.org om zo een nog sterker aanbod te kunnen bieden op het gebied van dagbesteding gecombineerd met onderwijs .

Nieuw aangesloten zorgbedrijven

Momenteel zijn wij met meerdere zorgbedrijven in gesprek over hun aansluiting bij Heemz.org.
In de afgelopen periode hebben wij deze nieuwe bedrijven mogen verwelkomen bij Heemz.org:

* Per 1 mei hebben wij De Ouderhoeve in Zuidermeer mogen verwelkomen bij Heemz.org. Zij stonden op 13 juni in De Westfrieskrant. Klik hier om het artikel te lezen.