Nieuws

PluZorg Magazine

Het zomermagazine is er!
Twee maal per jaar brengen wij het Pluzorg magazine uit. Onze cliënten, partners, aangesloten organisaties, gemeenten en zorgverleners kunnen lezen over nieuw aangesloten bedrijven, verhalen van cliënten, en natuurlijk het heerlijke recept uitproberen.
Wil je het magazine ook lezen, maar heb je het niet ontvangen? Neem dan contact op via info@zorgerfwaarland.nl

Klik hier om ons magazine digitaal te lezen.

Nieuwsarchief

Wil je ons oude nieuws ook lezen? Klik dan hier voor ons nieuwsarchief.

Specifieke (zorg)vraag?

Er worden voortdurend gesprekken gevoerd met mogelijk nieuwe zorgbedrijven op verschillende locaties. Dus heb je een specifieke zorgvraag? Laat het ons weten, want wellicht kunnen wij je helpen.

Ruimte bij dagbesteding Het Zorgerf Aartswoud

Op deze nieuwe locatie is plaats voor nieuwe mensen die hier hun dagbesteding zouden willen genieten. Deze dagbesteding kan plaatsvinden in onze houtwerkplaats, onze winkel, op de boerderij, maar ook bij het naastgelegen Rundveemuseum. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Een WLZ woonruimte beschikbaar!

Pak je kans, want wij hebben een woonruimte beschikbaar voor semi-zelfstandig wonen voor personen vanaf 18 jaar.  Deze woonplek is bij de units van Het Zorgerf Waarland. Meer informatie is te verkrijgen bij Ingrid@hetzorgerf.nl

Ruimte voor thuiszitters/logeerplek

Bij ‘t Voorhuys is ruimte voor nieuwe thuiszitters/logeeropvang.
Meer informatie is te verkrijgen bij aniek@hetzorgerf.nl

Nieuwe leden bij de raad van toezicht

Op onze vraag om nieuwe leden voor de raad van toezicht is in grote getalen gereageerd door kandidaten met vele goede kwaliteiten. Daarom hebben wij zelfs drie nieuwe mensen een plaats in de rvt kunnen bieden per 1 januari 2024.
Arjan Witte, Britt Mensink en Dieneke van der Meij zullen dan onze raad van toezicht versterken.

Arjen Witte RVT

Arjen Witte

Dieneke van der Meij rvt

Dieneke van der Meij

Britt Mensink rvt

Britt Mensink

Er zouden per 1 januari twee lege stoelen ontstaan aangezien Tineke de Schepper haar zittingstermijn afloopt en Marleen Wijnker in verband met de werkdruk binnen haar eigen bedrijf afscheid gaat nemen. We hebben ervoor gekozen om alvast een extra lid te benoemen aangezien het einde van de zittingstermijn van Gert Meijer ook in zicht komt per 1 januari 2025.
Wij zijn zeer dankbaar voor hun vele jaren van inzet voor het toezicht op de zorg en zullen hun vertrek niet ongemerkt voorbij laten gaan. 

Ontwikkeling in Winkelmadepark

Het gaat door!

PluZorg mag een nieuwe locatie openen op de plaats van het Thuishuis op het Winkelmadepark in Winkel. In het eerste kwartaal van 2024 zal deze locatie onder de naam ‘Winkelmade-ark’ haar deuren openen.
In dit gebouw zullen vijf cliënten van Pluzorg een appartement gaan betrekken. Eén oudbewoner van het Thuishuis blijft er wonen en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

Daarnaast is er ook groen licht voor de nieuwbouw voor de Downdriehoek op deze locatie. De planning is dat deze locatie in het laatste kwartaal van 2024 open kan gaan.

Op 16 september 2023 publiceerde het NHD dit artikel hierover online. Klik hier om het te lezen.

Documentaire
De Wooncompagnie is een aantal jaar geleden begonnen met het concept om een community te starten op het Winkelmadepark. Iedere bewoner draagt zijn of haar steentje bij aan de woongemeenschap door zich hier zo’n 8 uur per maand voor in te zetten.
In 2021 maakte Frans Bromet de scriptvrije documentaire ‘Werk aan de Winkel’ met de bewoners van het Winkelmadepark.

Meer hierover lees je op de website van de Wooncompagnie: klik hier.

Om deze 23 minuten durende documentaire te bekijken op Youtube: klik hier.

Uitbreiding kantoor

Ons kantoor aan de Trambaan in Nieuwe Niedorp bestond uit alleen de begane grond, maar dat gaat nu veranderen. Door verhuizing van de bovenburen kunnen wij nu ook de bovenste verdieping in gebruik nemen. Daarmee zijn wij een grote vergaderruimte en twee kantoren rijker worden.

Daarnaast hebben wij er een vaste vergaderruimte/kantoor bij in Het Zakenstation in Heerhugowaard. We kunnen hier met twaalf personen vergaderen, het heeft een centrale ligging en is ook goed met openbaar vervoer bereikbaar.
Met deze ruimte erbij hoeven wij minder vaak een ruimte te huren en dat levert een behoorlijke besparing op de overheadkosten op.

Certificatie in de Zorg

Onze locatie Wings of Change in Andijk heeft in het kader van een steekproef van de GGZ een inspectiebezoek gehad. Wij zijn met alle drie de labels onder PluZorg: Heemz.org, Het Zorgerf en PROV Jeugd en Gezin weer met vlag en wimpel voor geslaagd voor onze certificatie in de zorg.

Nieuwe bussen

Onze eerste serie bussen heeft zoveel kilometers gemaakt met het ophalen, thuisbrengen en naar excursies gaan met cliënten dat zij aan vervanging toe waren. Wij zijn heel blij met onze nieuwe bussen. Nu hebben alle Het Zorgerf woonlocaties een eigen bus.

bus

Nieuw aangesloten zorgbedrijven

+ Per 1 november is De Zorgkoning in Spanbroek aangesloten bij Heemz.org. Hier zijn twee appartementen voor (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking.

+ De Herdershoeve was even gestopt, maar is weer terug bij Heemz.org.

Afscheid van zorgbedrijven

Recent zijn er geen bedrijven gestopt bij Heemz.org.

Brandmeester!

Onlangs is iedereen weer geslaagd voor de (herhaling van) bedrijfshulpverlening-training! De veiligheid staat bij PluZorg hoog in het vaandel. Daarom hebben al onze werknemers die in loondienst zijn en directe zorg verlenen een BHV-diploma.