Nieuws

Pluzorg bijeenkomst

Op 21 maart was er voor alle medewerkers van PluZorg een bijeenkomst in schouwburg Het Park in Hoorn. Hier spraken Wouter Hart en Ruud Klarenbeek over het werken vanuit ‘de bedoeling’.
De komende tijd zal het binnen PluZorg dan ook gaan om ‘De bedoeling’. Hebben wij deze scherp en hoe zorgen we dat we hier dichtbij blijven?
Een kort impressie van deze avond is te zien in het volgende filmpje:

Klik hier voor uitgebreid verslag van deze avond.

PluZorg Magazine

Twee maal per jaar brengen wij het Pluzorg magazine uit. Onze cliënten, partners, aangesloten organisaties, gemeenten en zorgverleners kunnen lezen over nieuw aangesloten bedrijven, verhalen van cliënten, en natuurlijk het heerlijke recept uitproberen.
Wil je het magazine ook lezen, maar heb je het niet ontvangen? Neem dan contact op via info@zorgerfwaarland.nl

Klik hier om ons magazine digitaal te lezen.

Dagelijkse leiding The Owlish Fortress

Zorgboerderij The Owlish Fortress is aangesloten bij stichting PluZorg, voorheen Heemz.org. De eigenaren hebben PluZorg gevraagd, i.v.m. gezondheidsproblemen om voorlopig de dagelijkse leiding van hun zorgbedrijf over te nemen. Hier zijn inmiddels goede afspraken over gemaakt. De belangrijkste veranderingen die ouders/wettelijk vertegenwoordigers zullen merken zijn een aantal nieuwe gezichten en de telefoonnummers/het e-mailadres waarop zij bereikbaar zijn. Zij zijn inmiddels geïnformeerd hierover.

Owlish

Nieuwe locatie van Het Zorgerf in Aartswoud

De zorgboerderij bij het Rundveemuseum in Aartswoud is per 1 november 2022 van de Prinsenstichting overgaan naar PluZorg. Dat werd in juli aangekondigd.
Klik hier om het artikel te lezen zoals dat in het Noord-Hollands Dagblad gepubliceerd is op 27 juli jl.

Na een periode van zorgvuldige voorbereiding en overdracht is de sleuteloverdracht op 1 november 2022 een feit.
Klik hier om meer te lezen in het persbericht met foto van de sleuteloverdracht.

Ineke Huibregtsen directeur Prinsenstichting draagt de sleutel over aan Jan Steven van Dijk bestuurder Pluzorg

Ruimte bij dagbesteding Het Zorgerf Aartswoud

Op deze nieuwe locatie is plaats voor nieuwe mensen die hier hun dagbesteding zouden willen genieten. Deze dagbesteding kan plaatsvinden in onze houtwerkplaats, onze winkel, op de boerderij, maar ook bij het naastgelegen Rundveemuseum. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Rundveemuseum op TV

November 2022 was Rundveemuseum Aat Grootes op tv bij de KRO-NCRV bij het programma ‘Binnenste buiten’. Ons Het Zorgerf Aartswoud is gevestigd bij dit Rundveemuseum.
#pluzorg

Klik hier om het programma terug te kijken.

Twee WLZ woonruimtes beschikbaar!

Pak je kans, want wij hebben twee woonruimtes beschikbaar voor semi-zelfstandig wonen voor personen vanaf 18 jaar. 
Eén woonplek is bij de units van Het Zorgerf Waarland. Meer informatie is te verkrijgen bij Ingrid@hetzorgerf.nl
Eén woonplek is bij Het Zorgerf Aartswoud. Meer informatie is te verkrijgen via Corine@hetzorgerf.nl

Kerstfeest in Aartswoud

Op zaterdag 10 december ontvingen wij onze medewerkers, vrijwilligers en medewerkers van aangesloten zorgbedrijven op onze nieuwe locatie in Aartswoud voor een kerstborrel. Het dorp was in dit weekend omgetoverd tot Kerstdorp. Het Zorgerf Aartswoud droeg hier een steentje aan bij, want de tent werd het hele weekend ook gebruikt voor de Kerstfair. De bij ons gemaakte kerstversieringen en kerstkaarten werden in onze winkel verkocht en hier was veel belangstelling voor. Als intermezzo werd er door de coördinatoren een kerstspel opgevoerd.

Kerstborrel kerstspel

Inspiratiepakket Heemz.org

De bij PluZorg aangesloten zorgbedrijven van Heemz.org ontvangen deze dagen allemaal een inspiratiepakket met daarin onder andere de nieuwe vlag van Heemz.org. Hoeveel heb jij er al gezien? Zet de foto’s hiervan op Facebook en tag ons (Stichting PluZorg) voor een leuke actie!

Nieuw aangesloten zorgbedrijven

+ Dagbesteding Het Dorp in Krommenie is een kleinschalige locatie midden in het dorp waar aan jongeren en (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking dagbesteding wordt geboden. In een warme huiskamersfeer kunnen cliënten samen werken aan de doelen die zij willen behalen.

+ Mirjams Eigenwijze in Zuid-Schermer is een logeergezin waar per dag in de weekenden en schoolvakanties maximaal 5 kinderen met gedragsproblemen/ ADHD/ autisme/ een achterstand in hun ontwikkeling/ hechtingsproblematiek, kunnen genieten van natuur, ruimte en dieren, maar vooral ook van diverse uitstapjes.

Afscheid van zorgbedrijven

- De Noord Hollandse Blauwe in Oudesluis is een bedrijf dat bijna vanaf de start van Heemz.org was aangesloten. De ondernemers hebben besloten het wat rustiger aan te gaan doen en stoppen met de Noord Hollandse Blauwe als aangesloten zorgbedrijf.

- Danseuse in Wieringerwerf gaat op eigen benen verder. Danseuse heeft de nadruk van soort zorg verlegd van dagbesteding en begeleiding naar wonen.

Specifieke (zorg)vraag?

Er worden voortdurend gesprekken gevoerd met mogelijk nieuwe zorgbedrijven op verschillende locaties. Dus heb je een specifieke zorgvraag? Laat het ons weten, want wellicht kunnen wij je helpen.